Om oss

Renovera rätt och spara pengar

Som erfarna snickare och byggarbetare har vi kunskapen som krävs för att kunna ta ett projekt hela vägen från start till mål. Vi vet vad som ska göras, i vilken ordning saker ska ske och vad man ska tänka på. Det gör att projekt vi anlitas för sker effektivt och till låga kostnader. Ser man till hur privatpersoner agerar så blir det ofta det motsatta som inträffar. Man börjar i fel ordning, man gör fel, man tvingas börja om, man använder fel verktyg och man får slutligen en avsevärt mycket högre nota än vad man räknat på. Samtidigt som tiden runnit iväg rejält.

Det säger vi inte för att vara elak, vi lägger bara upp en spegel mot verkligheten. Att göra fel är naturligt. Att göra fel som en följd av prestige är det inte. Det är bara dumt. I dagens Sverige så prioriteras det egna hemmet mer än än tidigare. Vi lägger mer pengar på inredning, design och på olika renoveringar än någonsin tidigare och vi väljer bort resor och andra extravaganser till förmån för detta. Roligt, naturligtvis – men även något som medfört vissa konsekvenser. Fuskbyggen, kraschade äktenskap, irritation, pengaslukande hål… Det finns, helt enkelt, en massa avigsidor med denna trend.

Vårt mål här är att lära dig som läsare skillnaden mellan äpplen och päron. På byggspråk så menar vi följande: det finns vissa projekt och vissa lägen som kräver yrkesmän och det finns samtidigt projekt som du som lekman säkerligen kan genomföra på egen hand. Vi vill lära dig när du ska backa och när du ska gasa. I många fall tjänar man på att leja in professionell hjälp och detta både sett rent ekonomisk och sett till vardags- och familjeliv.

Framförallt dock så kommer den här sidan att vara full av inspiration, tankar, idéer och fakta. Vi vill skapa en sida som d återkommer till och som ger dig en massa värdefull information om allt som rör bygg- och renoveringsfrågor. Välkommen!