Kategorier
Allmänt

Är du en ljushatande vampyr?

Alla längtar efter solen. Utom du. Du är trött på att behöva kisa när solen lyser skarpt i dina ögon. På detta problem finns en enkel lösning. Blockera solstrålarna – åtminstone tillfälligt.

De flesta som bor på de nordligaste delarna av jordklotet brukar sukta efter sol. Man vågar knappt yppa om man känner att man skulle vilja ha lite mindre sol. Då skulle man direkt få konstiga blickar kastade efter sig. Är du en av dem som känner såhär och inte vågar bekänna färg? Inte så konstigt, du vill ju inte bli utstött av flocken och betraktad som en vampyr.

Men lugn, bara lugn. Du är inget ljushatande, bloddrickande och mytomspunnet väsen. Nej, du bor förmodligen bara i ett hus med alldeles för många fönster. Sol i all ära, men det kan bli för mycket av det goda. Framförallt om man även behöver arbeta i alldeles för skarpt ljus. Då börjar man kisa. Det blänker i datorskärmen och du kisar ännu mer. Kisandet gör att du till slut drabbas av huvudvärk. En ond spiral är skapad.

Skaffa markiser

Istället för att bli en solhatare – lös problemet! Det gör du enkelt genom att skaffa markiser. Markiser stänger effektivt ute de skarpa solstrålarna precis när du vill och behöver det. Genom att slippa störas av solstrålarna när du behöver arbeta, kan du finna ro att njuta av dem sen istället, när du är ledig. Istället för att vara en solhatare blir du helt plötsligt en soldyrkare. Och återigen accepterad av flocken. Läs mer om markiser på denna hemsida: markisstockholm.nu