Kategorier
Allmänt

Fasadrenovering Stockholm – tips och råd

Dags för en fasadrenovering i Stockholm? Alla fastigheter och alla villor måste, någon gång, ses över och fräschas upp. Det handlar om en väsentlig del av underhållet och oavsett om det är en byggnad i tegel, en fastighet med puts eller exempelvis en villa byggd i trä så kommer en fasadrenovering att vara nödvändig.

En fasadrenovering i Stockholm sker dels i syfte att skydda byggnadens konstruktion. Det underliggande, bärande materialet, kan ta skada om exempelvis sprickor finns i fasaden och vatten och fukt kan komma in genom dessa. Dels så sker också en fasadrenovering som en följd av det mer uppenbara.

I takt med tiden så sker ett naturligt slitage och det innebär att en byggnad tappar den forna glansen. Det estetiska värdet sjunker – men med hjälp av en professionellt utförd fasadrenovering så kan man återigen ge fastigheten dess skönhet tillbaka. Det gäller oavsett material och oavsett vilken arkitektonisk stil det handlar om.

Viktigt att välja rätt företag

Just det estetiska värdet är något att fokusera på i samband med en framtida fasadrenovering i Stockholm. Det finns relativt många företag som erbjuder tjänsten och med detta kommer också en ganska tydlig variation i kvalitet. Tyvärr så kan många av dessa erbjuda resultat som inte alls når den kvalitet man som beställare har rätt att förvänta sig – och som man betalat för.

Rådet är att man går upp några kronor och att man väljer ett företag som kan visa upp en dokumenterad erfarenhet och en kunskap om fasadrenovering i Stockholm av olika byggnader – i olika typer av material. Se alltid till att få referenser och besök gärna de fastigheter där företaget tidigare har anlitas. Ju bättre företag ni väljer – desto längre tid tar det till nästa fasadrenovering. Det handlar om en väldigt sund investering.