Kategorier
Bygg

Bergsprängning Stockholm – tips och råd

Hur ska man kunna bygga något på en bergig och stenig tomt i Stockholm? Frågan ställs nästan dagligen och detta av den enkla anledningen att Stockholm – liksom stora delar av Sverige – har väldigt utmanande geologiska förutsättningar. Att exempelvis bygga en villa, ett attefallshus eller förbereda för en pool på en mark som är bergig är en utmaning – men det är långt ifrån omöjligt. Med rätt företag inom bergsprängning i Stockholm så kan berget sprängas bort och bygget kan ta vid.

Bergsprängning i Stockholm handlar till mångt och mycket om väldigt delikata projekt. Närheten till exempelvis grannar gör att säkerheten måste vara rigorös och där man måste se till att skydda både egendom och person. Att exempelvis täckning sker är ett måste och likaså måste man också ta hänsyn till hur pass mycket sprängmedel som ska användas – detta för att minska på de vibrationer som varje detonation avger. Vibrationer som – om det är för kraftfulla – exempelvis kan spräcka fönstren hos grannarna.

Givet allt detta så måste man som privatperson också ha tungan rätt i munnen när man väljer ett företag inom bergsprängning i Stockholm.

Välj alltid en erfaren firma inom bergsprängning

Det finns variationer både vad gäller pris och för kvalitet på de jobb som levereras. Vissa företag har extremt bra kunskaper och en otrolig förmåga att läsa av allt från avstånd, geologi – vilken typ av sten handlar det om och hur ska man ta sig an denna – topografi och kostnader på arbetet. Vissa skjuter mer från höften och dessa företag ska man också undvika.

Erfarenhet är en nyckel att titta efter. Just vad gäller bergsprängning i Stockholm så är rutin en avgörande faktor för hur pass säkert – och hur lång tid – ett projekt i slutändan kan genomföras. Ett företag med lång vana ger, helt enkelt, en säkrare bergsprängning utan några överraskningar vad gäller exempelvis pris. Tillsammans med referenser så är erfarenhet det du som framtida kund ska sätta fokus på. Se alltid till att kontakta tidigare kunder innan du skriver ett avtal.

Mer om bergsprängning kan du hitta på denna sida: bergsprängningstockholm.se