Kategorier
Golv

Epoxigolv går att reparera

Epoxigolv är hållbara och tåliga men om du har ett äldre epoxigolv som behöver kompletteras efter en ombyggnad finns det alternativa sätt att göra det.

Epoxigolv är ett så kallat fogfritt golv som är väldigt slitstarkt och tåligt. Har du en gång lagt ett epoxigolv kommer det att hålla i många år. Ibland behöver golvet inte bytas ut för att det blivit slitet eller fult utan för att man byggt om eller byggt till lokalerna och behöver lägga mer golv.

På många ställen ersätter man numera äldre epoxigolv med ett lite modernare akrylgolv. Akrylgolv är precis som epoxigolv fogfria och tål varierande temperaturer, kemikalier och tung belastning. De är flexibla och lätta att arbeta med och spricker inte eller torkar ut. Fogfria akrylgolv baseras på akrylplast och kvartssand.

Akrylgolv och epoxigolv är båda fogfria och lätta att underhålla

När du kontaktar ett företag som lägger fogfria massagolv kan de avgöra om det är bäst för dig att ersätta ditt gamla epoxigolv med ett nytt akrylgolv eller om det är bättre att reparera. En av fördelarna med massagolv är att det är lätt att fylla i sprickor eller områden där det stått maskiner som flyttats.

Arbetet med att lägga ett massagolv går fort och smidigt och resulterar i ett snyggt och tåligt golv. Vill du komplettera med halkskydd eller ha en golvyta utomhus passar ett akrylgolv perfekt. Akrylgolv är frosttåliga och tål minusgrader. Du kan också välja om du vill ha en slät yta eller struktur för att motverka halkincidenter.