Kategorier
Bygg

Val av balkonginglasning i Stockholm

Om man bestämt sig för att utföra en balkonginglasning så öppnar sig en helt ny värld i Stockholm. För det finns många olika utföranden att välja bland.

Företag som arbetar med balkonginglasning i Stockholm har under åren fått se hur fler och fler väljer den lösningen på sin balkong. Därför finns det idag en hel del olika tillverkare och utföranden som man kan välja bland som kund.

För att man ska kunna välja vilken balkonginglasning man vill ha så måste man först kontrollera med sin fastighetsägare, eller förening, för att se ifall man får utföra inglasningen och ifall det finns några riktlinjer för vad man får och inte får göra. Därefter kan det även komma begränsningar när det gäller den typ av balkong man har.

Balkonginglasning som passar huset i Stockholm

En inglasad balkong i Stockholm höjer ofta värdet på fastigheten och ökar även intresset för lägenheten. Därför brukar de flesta fastighetsägare vara positiva till en balkonginglasning, men det finns vissa fall där det inte är något man tillåter. Det kan exempelvis vara ifall huset är k-märkt, eller om man av någon annan anledning tycker att det strider mot husets anda.

Det finns även de fall där man som fastighetsägare väljer att själv bekosta en balkonginglasning på alla balkonger på huset. En åtgärd som man ibland gör samtidigt som man utför ett byte eller underhåll på balkongerna. Och kanske även fönster, dörrar och fasad i övrigt. Så det finns många olika variabler som kan avgöra vid en balkonginglasning.