Kategorier
Trädfällning

En arborist för alla

En arborist är en expert på träd, eller så kallad trädvårdsspecialist. Alla kan ha nytta av en arborist. Såväl kommuner som privatpersoner. Gammal som ung.

Kommuner tar ofta hjälp av arborister för att sköta om sina träd, både i stadsmiljön såväl som ute i naturen. Men varför ute i naturen? Jo, där gäller det att ha koll på om det är några träd som är sjuka eller har fått några åkommor. Vissa åkommor kan faktiskt “smitta” mellan träden. Ett exempel på en sådan åkomma är den fruktade granbarkborren.

Granbarkborren är ett litet djur som lever under barken på träden, men som tyvärr gör att träden dör. Om man låter dem vara, kommer de att föröka sig väldigt fort och kan därmed ta kål på ett större skogsområde. För att förhindra detta är det bättre att låta fälla och forsla bort de träd som redan är angripna av granbarkborren, så att de inte flyttar till grannträdet.

Arborist för alla åldrar

När man är mitt i livet, med både karriär och barn, kanske man inte har tid att ta hand om sina träd i trädgården även fast man vill. Framförallt kanske dina barn vill ha dignande fruktträd att äta av och roliga klätterträd att leka i. Låt då en arborist hjälpa er. Arboristen kan se till att fruktträden fortsatt ger härlig frukt och att klätterträden är säkra att vistas i.

Om du börjat bli till åren och inte känner dig lika pigg och spänstig längre, kanske du funderat på att ta ner dina vackra träd och prunkande aplar i trädgården. Gör inte det! Låt en
arborist hjälpa dig med beskärningen istället. Men som ung och nybliven vuxen behöver man väl inte en arborist? Jo, varför inte! En arborist kan lära en ung trädgårdsintresserad massor. Kanske formas då en ny arborist tillslut?