Kategorier
Renovering

Göra själv eller hyra in golvläggare i Uppsala

Bra att fundera på innan man sätter igång. Något som man kan vara säker på är att har man ingen erfarenhet kommer det ta längre tid att göra jobbet själv än att ta hjälp av en golvläggare i Uppsala.

Klickgolv har blivit populärt för hemmafixare. Alla inlägg online har gjort det till sanning att det är enkelt. Har man lagt klickgolv vet man att det krävs både tid och tålamod.

Anledningar till att det krävs tid kan vara underlaget. Är det platt och bra att lägga golv på? Man bör se till att underlaget är torrt och ta reda på om det krävs foam eller golvpapper mellan underlag och det nya golvet.

Golvläggare vet allt om hur man gör

Vid golvläggning i Uppsala bör man anlita någon som har kunskaper om hur golvet läggs, något som är viktig även när man själv gör jobbet.

Några exempel:

  • Golvet ska förvaras i rätt temperatur innan plasten tas av och golvet läggs.
  • Plankorna ska läggas i ljusriktningen.
  • Distansklossar ska användas mot väggen för att golvet ska ha möjlighet att röra sig.
  • Vissa rum kräver ångspärr. Exempelvis badrum och tvättstuga.

En annan detalj som golvläggare i Uppsala gör är att börja lägga golven i vänster hörn.

Det är en hel del jobb med klickgolv trots allt. Men är man fortfarande sugen och har tiden, så go for it! Om inte kan man ta kontakt med en golvläggare och får hjälp. ROT-avdrag innebär att man som privatperson får avdrag direkt på fakturan med 30 % av arbetskostnaden.