Kategorier
Bygg

Rullbanor för stora som små företag

Det finns flera tillfällen då det kan vara smidigt att använda rullbanor istället för att exempelvis lyfta backar. De sparar ryggen och ökar produktiviteten.

Det hade börjat som en liten sidogrej nere i Antons källare. Han hade extrajobb där han skulle montera ihop två små metalldelar. De skulle vara del av en större maskin, men det här var hans lilla del i byggandet. Han tjänade bra med pengar och under tiden han jobbade hade han lyssnat på ljudböcker eller pluggat spanska.

Nu hade han tagit det till nästa nivå och startat företag. Det fanns hur mycket jobb som helst som involverade att göra små detaljer. Han flyttade in i en arbetslokal och skaffade allt som behövdes inklusive två anställda. En viktig sak var att göra jobbet så enkelt som möjligt med bord eller avlastningsbänkar. Men det var något som saknades.

Rullbanor gör jobbet lättare

Det var en av de anställda som fick Anton att reagera. Han hade gjort jobbet så länge fast i mindre kvantiteter och inte funderat på ergonomi. Nu stod det klart för honom att de behövde köpa in rullbanor för att slippa alla tunga lyft de annars var tvungna att göra för att förflytta lådorna de packade i.

Han beställde från ett företag online som fraktade rullbanan till lokalen. När den nu var på plats kunde Anton inte förstå hur de klarat sig utan den. Jobbet blev så mycket lättare. Dessutom kunde han känna att den anställde som kommit med förslaget blev glad av att få igenom en idé och få beröm för att han visat intresse för arbetsmiljön.