Kategorier
Bygg

Bygga Pool – välj en trygg partner

Drömmer du om att bygga pool? Det som förr var lite av en utopi – bygga pool, i Sverige??? – har idag blivit verkligheten för många. Under de senaste åren har antalet svenska pooler nått nya rekordnivåer och under stundom så har leverantörer haft problem med att få igång leveranserna som en följd av det höga trycket.

Det går att bygga pool i Sverige – oavsett var man bor – och det finns definitivt en njutning i att ha en sådan på tomten. Men, det finns också vissa saker att tänka på. Vi går igenom några punkter här nedan:

  • Välj rätt partner. Att det finns många olika leverantörer att välja bland är inte enbart positivt. Vi skulle här råda dig att aktivt söka erfarenhet. Välj en erfaren leverantör som kan bistå dig med både planering och med leverans av din pool.
  • Välj rätt material. Glasfiber har visat sig vara en klar utmanare till både betong och stål. Fördelen är att glasfiber kommer i ett enda stycke och att din pool blir färdig snabbare. Hållbarheten är också ett stort plus!
  • Säkerhet och skötsel. Var beredd på att jobba hårt för att njuta. En pool kräver regelbunden skötsel av vattnet och där du har ett gigantiskt ansvar i att ingen blir sjuk eller skadar sig. Det senare måste du enligt lag ordna med: ingen ska riskera att drunkna i poolen. Ett riktigt poolskydd är ett måste!
  • Markarbete. Se till att du har ett bra markarbete gjort innan poolen levereras. Anlita en trygg partner och stirra dig inte blind på kostnaden. Bra markjobb kostar! Tänk även på att ordna med trädäck och omgivningen i övrigt. Poolen är mer än bara bad – det ska vara en oas man längtar till!