Kategorier
Tak

Takläggare i Stockholm skyddar tak

Taket på ditt hus ska inte bara vara vackert att beskåda. Det ska också vara tätt och skydda huset. Låt en erfaren takläggare i Stockholm utföra arbetet. 

När vi smakar på ordet takläggning ser en nostalgiker kanske framför sig ett hus med halmtak, där en familj med storkar byggt bo på taknocken. Vi kan fortfarande hitta charmiga hus med halmtak på landsbygden, men storkar är sällsynta. 

Att lägga halmtak är en konst i sig, men idag har en takläggare lite andra uppgifter. Första steget i takläggarens arbete är att lägga takpapp. Och i många fall tar takläggaren på sig att montera isolering. Kronan på verket är att takpannor kommer på plats. 

Vilken takbeläggning ska man då välja? Att ha tegelpannor på ett tak är bland det svenskaste som finns. De är vackra men också något lätta och spröda och kan blåsa iväg i vinden. Takpannor i betong är tyngre och ligger kvar på taket. Dock måste man se till att takkonstruktionen tål tyngden. Det går också att välja plåttak och papptak. 

Takläggare i Stockholm inspekterar och ger råd

Du har bott i ditt hus tillsammans med din fru i nästan tjugo år. “I natt när det blåste lät det så konstigt från taket”, säger din fru. “Kan ljudet komma från tegelpannorna eller från plåtarna på vindskivorna?”. Du har inte hört någonting men bestämmer dig för att undersöka taket när du väl druckit morgonkaffet.

Du gör en okulär besiktning från markplanet men vill inte gärna klättra upp på en stege och undersöka läget. När du stöter på en granne föreslår han att du ska kontakta en firma som har takläggare i Stockholm. “Du kommer väl ihåg att den firman la om vårt tak för något år sedan?”, säger han. “Firman var bra att ha att göra med och takläggarna var duktiga hantverkare”.

En takläggare från firman kommer på besök. Hans inspektion av taket gör dig kanske inte glad men du får ett rakt besked. “Flera tegelpannor är spruckna och jag befarar att träet under pannorna delvis är ruttna”, meddelar han. “Mitt förslag är att taket läggs om helt och hållet med antingen tegel- eller betongpannor”. Läs mer om takläggare i Stockholm på webbsida: takläggarestockholm.net