Kategorier
Målning

Takmålning kan gå riktigt snabbt med målarfirma i Stockholm

Det behöver inte alls bli tidskrävande eller för dyrt. Har man riktigt bra maskiner så kan en takmålning, stor och liten, i Stockholm bli färdigt på ett kick.

Att måla tak i Stockholm kan kännas som ett projekt man helst drar sig för. Det låter tidskrävande, och har man en gång tidigare varit med vid renoveringen av ett innertak så försöker man helst undvika att uppleva det igen. Men med de rätta verktygen, och gärna med det rätta målarteamet, så blir det färdigt på ett kick.

Till exempel så går det snabbt att spackla stora ytor om man har en maskin som kan spreja ut spacklet. Då är det lätt att bara släta ut spacklet med stora spacklar efteråt, och så har man plötsligt ett perfekt, helspacklat tak, redo att målas på.

Slipa dammfritt innan takmålning

När man spacklar ett tak så vill man att det ska bli så snyggt och prydligt som möjligt, så att man inte behöver slipa mer än nödvändigt. Det är också bra att använda sig av dammfria slipmaskiner när man slipar tak. Det är dock ett tungt arbete, och kräver att man regelbundet bryter för små mikropauser.

När man har slipat färdigt så är det bra att grunda innan man sätter igång att måla med två lager färg. Det gör att färgen fastnar bättre. Det ger er också en chans att se hur det färdiga resultatet kommer att bli. Misstag kan korrigeras, om det finns några, och sedan kommer ni ha ett perfekt tak.