Kategorier
Målning

Därför behöver du en målare i Stockholm


Många slarvar med underarbetet när det kommer till måleri. Därför är det bäst att anlita en riktigt duktig och trygg målare från Stockholm till renoveringen.


Att renovera är verkligen riktigt roligt. Och ännu roligare blir det om renoveringen blir snyggare än det tidigare utseendet på hemmet. Så hur gör man för att få det riktigt snyggt? Det finns inga genvägar. Det är bara att sätta igång och ta tag i grovarbetet på en gång. Slarva aldrig med underarbetet.

När det är dags att beskåda det färdiga resultatet kommer det alltid att finnas något som du inte är nöjd med om du slarvar i början av projektet. Det vanligaste felet som många gör är att de lägger på för mycket eller för lite spackel, samt att de inte slipar ordentligt. Alla sådana skavanker syns tydligt med den nya färgen.

Ett tips från en målare på hur du spacklar

Det finns många olika typer av spackel, och det är viktigt att rätt spackel används till rätt sak. Att till exempel använda vanligt spackel till snickerier är inte så klokt. Vanligt spackel är oftast lätt att slipa bort, och om du reparerar små skador på snickerier, så kommer du behöva göra om jobbet många gånger.

Därför finns det ett speciellt spackel för snickerier som snabbt fyller i små hål. Det torkar snabbt och blir hårt. Det gör att det är svårt att slipa, och du måste spackla snyggt, så att du endast behöver slipa lite grann. Därför lämpar det sig inte på stora ytor. Spackel för remsor och skarvar innehåller mer lim än vanligt spackel. Det är utmärkt för första rundan när ni spacklar.

Målare vet hur viktigt det är att slipa ordentligt

Alla små fel syns så fort man börjar måla. Det är därför det är så viktigt att ta det lugnt och göra ett noggrant underarbete. Efter att du har spacklat så är det dags att ta fram slipmaskinen. Det är alltid bäst att använda en slipmaskin när du ska slipa större ytor. Det är inte bara lättare för dina axlar och armar, du får också ett snyggare resultat.

Det är också bättre för luftvägarna. Att få in slipdamm i lungorna är riktigt otrevligt och kan skapa stora problem i framtiden. Slipmaskinen är kopplad till en dammsugare, men även om du slipar med en maskin så är det viktigt att använda sig av en mask, eftersom det fortfarande kommer ut lite damm.

Din målare ser till att allt blir perfekt

Det verkar inte så svårt, men det tar tid att göra ett noggrant jobb, och att få det snyggt. Det kan ta flera år innan man verkligen blir duktig på att spackla och att slipa. Det är lätt att lägga på för mycket spackel, så att man får slipa i all evighet innan det blir bra. Det är också lätt att lägga på för lite spackel, vilket gör att man måste spackla flera gånger. 

En duktig målare i Stockholm kan däremot fixa det på en kort stund, och sedan är det bara att sätta igång med måleriet. Det går bra att anlita en målare bara för underarbetet. Det är alltid skönt att överlåta det till proffsen.

För mer information samt tips om målare i Stockholm besök hemsida: målarenstockholm.se