Kategorier
Målning

Fasadmålning i Södermanland – bästa tipsen från en målare

Ska ni måla om fasaden? Det verkar kanske inte så svårt, men om man gör fel så kan det få stora konsekvenser. En målare i Södermanland kan ge de bästa tipsen.

Det är såklart jättesnyggt med en nymålad fasad. Och även om det en gång i tiden var ett tecken på pengar och status i samhället, så är det inte den enda anledningen till varför vi målar fasaden. Det är faktiskt jätteviktigt att ha en snygg fasad för att resten av huset inte ska skadas invändigt.

När ni anlitar en målare i Södertälje så kommer ni snart att se hur mycket jobb som läggs ned på att bara måla om en fasad. Vid nymålning är det ännu viktigare att allting görs i en viss ordning. En hel och snygg fasad skyddar er från många potentiella problem.

Så vad ska man egentligen tänka på när man ska måla om fasaden? Det första ni behöver göra är att se till så att fasaden är ren och hel. Det betyder att ni behöver tvätta bort damm och smuts som har uppstått sedan ni senast målade om. Efter att ni har tvättat fasaden så är det också extremt viktigt att den får torka, så att ni inte stänger inne fukt någonstans.

Med hjälp av en målare går allt snabbare

Det går såklart mycket snabbare att anlita en professionell målare som har alla verktyg och nödvändig utrustning. Det vill säga, penslar, hinkar, ställningar och andra nödvändiga redskap som kan underlätta. Såklart har en målare också den rätta tekniken som gör att det går snabbt och smidigt att måla om.

Efter att fasaden är ren och torr så är det bra att gå över eventuella sprickor och andra skador. Om någon del av fasaden har möglat så är det viktigt att byta ut den delen. Kom ihåg att rent trä som ska målas om behöver lite extra lager, eftersom det suger mer än den tidigare målade fasaden.

När ni målar så är det bra att lägga på rikligt med färg och att sprida ut den i ett jämnt lager. Låt fasaden torka ordentligt innan ni lägger på ett andra lager. Det gör att ni får bäst resultat. Det står oftast på färghinken hur länge ni ska vänta innan ni lägger på ett andra lager.