Kategorier
Renovering

Populär fönsterrenovering i Stockholm 

Fönsterrenovering i Stockholm bidrar till minskad energiförlust i bostäderna och är också en vanlig metod för husägare att bevara kulturhistoriska byggnader. 

Bostadsbolag och fastighetsägare som har lägenheter med stort renoveringsbehov väljer ofta att göra fönsterrenovering i Stockholm som alternativ till fönsterbyte. Stockholm Energi har påpekat att en fönsterrenovering i Stockholm kan minska energiförbrukningen med upp till 30 procent. Fönsterrenovering är prisvärt och man lagar det som behövs. 

Man räknar med att det renoverades fönster för cirka 100 miljoner kronor under år 2020 i Stockholm. Det är en åtgärd som har många fördelar, inte minst om man har en budget att hålla sig inom. Om fastigheterna har kulturhistoriskt värde vill ägaren ofta renovera så att den ursprungliga stilen och känslan bevaras. Att installera helt nya och moderna fönster är inte nödvändigt. 

Fönsterrenovering sparar energi 

Har man sedan tidigare fönster utan isolering är det en stor höjning av prestandan att göra en fönsterrenovering i Stockholm. Man släpper inte ut värmen i så stor utsträckning och man får ett bättre inomhusklimat. I många fall är det helt tillräckligt och åtgärden är prisvärd och lönsam. De företag som är specialister på området har kunskaper om olika byggnadsstilar. 

Det är enkelt att byta ut gamla haspar och fönsterkarmar som har blivit skadade. I ett hyreshus kan man se över alla lägenheterna i ett projekt och sparar tid på att fönsterrenoveringen sker effektivt. Det är viktigt med planering i allt underhållsarbete, och det är förmånligt att passa på att göra fönsterrenovering i Stockholm när det är lågsäsong. 

Historisk fönsterrenovering i Stockholm 

I riktigt gamla hus kan det verkligen behövas en renovering när byggnaden får en ny ägare. Man anlitar en pålitlig firma för fönsterrenovering i Stockholm som är kunniga om både branschstandard och byggregler. Det kan vara en konst att renovera på ett smakfullt och hållbart sätt när man ska följa reglerna för kulturhus, och då krävs det en specialist.

För att bli nöjd med en fönsterrenovering i Stockholm är det viktigt att beställaren tänker igenom vilka önskemål det finns och specificerar dessa. Genom att jämföra olika offerter och se vilka tjänster, material och utföranden som ingår kan kunden lätt se vad man får för pengarna och bestämma vilket det mest prisvärda alternativet är. Det är bra att tydliggöra sina förväntningar redan innan projektet startar.