Kategorier
Renovering

Renovera trapphuset och få en mer välkomnande entré

Renovera ditt trapphus för att öka fastighetens värde men också för att få en fin och mer välkomnande entré. Läs vidare för användbara tips om hur du lyckas.

En trapphusrenovering kan ge din fastighet en helt ny känsla och ge ett mer inbjudande första intryck för både boende och besökare. Det är inte bara en visuell uppgradering av ytskikten då en renovering av trapphuset också kan öka fastighetens värde.

Att tänka på helheten är viktigt när man ska renovera trapphuset. Det handlar inte bara om att välja rätt färg, utan också om att se till att belysningen passar och att materialen som används håller hög kvalitet, samt är lätta att rengöra och underhålla. Ett välplanerat projekt kan förvandla ditt trapphus från en tråkig passage till en ljus och välkomnande entré.

Tips för att lyckas med att renovera trapphuset

För den som planerar att renovera trapphus finns det några saker som kan vara särskilt viktiga att tänka på. Finns det exempelvis några historiska detaljer som kan bevaras och lyftas fram? Eller är det en mer modern känsla du är ute efter? Ta hänsyn till detta och planera renoveringen därefter. Var noga med färgsättning, materialval och inte minst belysning – det sistnämnda kan verkligen göra underverk för hela trapphuset.

Tänk också på att trapphuset ska vara tillgängligt för alla. Kanske kan det vara en god idé att installera en hiss eller ramp? För att lyckas med renoveringen gäller det att också anlita proffs då en trapphusrenovering ofta är omfattande och kräver hantverkare med rätt kompetens.